Хмельниччина за рівнем епідпорогу відповідає «зеленій» зоні карантину

Здоров‘я

Відсьогодні усі регіони України перебувають у «жовтій» зоні епідемічної небезпеки. А дев’ять із них за деякими показниками  наближаються до «зеленої».

Наразі немає жодного регіону зі значним поширенням COVID-19. Водночас, за інформацією Міністерства охорони здоров’я, «зеленій» зоні карантину за відсотками від епідпорогу відповідають  місто Київ та Вінницька, Закарпатська, Київська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Хмельницька та Чернігівська області.

Зокрема, з початку травня на Хмельниччині стрімко понизився рівень «ковідного» епідпорогу і станом на сьогодні цей показник становить 46,3%, найвищим він був 17 квітня – 138,9%.

Водночас, за останні три доби в Хмельницькій області дещо підвищився рівень госпіталізації: з 45,8 осіб на 10 травня до 48,4 осіб на кінець дня 12 травня (норма – не більше 60 на 100 тисяч населення). При цьому на два відсотка зменшилась навантаженість ліжкомісць із киснем і наразі цей показник становить 33,2%.

Упродовж минулої доби на Хмельниччині виявлено 232 нових випадки коронавірусного захворювання, 6 – летальних, підтверджено 845 одужань. На лікуванні перебуває 7 725 краян, з них 1 003  лікуються стаціонарно.

Нагадаємо, Хмельницька область майже місяць перебувала у «червоній» карантинній зоні. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм