Хмельницька громада українізувала ще три церкви

Культура

Учора, 20 квітня, в селах Давидківці, Богданівці та Масівці, що входять до Хмельницької тергромади, відбулися збори. Віряни ухвалили рішення про перехід парафій Української Православної Церкви (московського патріархату) до Православної Церкви України.

(Фото з ТГ-каналу Олександра Симчишина)

Про це в своєму Телеграм-каналі повідомив міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, у Давидківцях отець Олександр заявив, що ніякого московського патріархату в селі не буде. Він засудив патріарха Кирила за благословення російської армії вбивати українців та висловив чітку позицію щодо війни. Закликав людей підтримати рішення щодо переходу церкви до ПЦУ.

У Богданівцях громада підтримала рішення щодо переходу парафії до ПЦУ. А напередодні в Копистині також було одноголосно підтримане рішення про перехід парафії до ПЦУ, з яким нібито отець Сергій, що є настоятелем церков в Копистині та Богданівцях, на зборах погодився, але наступного дня заявив, що передумав. Відповідно на збори громади в Богданівцях він не прийшов”, – написав мер.

Додав, що у Масівцях також вирішили про перехід парафії, проте отець Андрій, як і отець Сергій, не підтримали думку громади.

Нагадаємо, керуючий єпархією ПЦУ на Шепетівщині призначив настоятелів храмів, які виявили бажання перейти до українського патріархату,  і підписав угоду з колонією.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм