Кам’янець-Подільський відзначатиме День міста фестивалями, безкоштовними екскурсіями й вогняним шоу

Культура

У Кам’янці-Подільському розпочались триденні (14-16 травня) святкування Дня міста. Святкова програма передбачає декілька фестивалів, у тому числі вуличної їжі та напоїв, концертів, безкоштовні екскурсії, вогняне шоу.

Вітаючи кам’янчан, міський голова Михайло Посітко зазначив, що не любити це місто просто не можливо і запросив усіх бажаючих на дійства.

«Наш Кам’янець – це унікальне поєднання, зустріч старовинного й сучасного. Це неповторний ландшафт, який подарувала нам природа. Це – дух славетної історії, традицій наших пращурів.  І, звичайно, – це позитивні, добрі, творчі, працелюбні та небайдужі мешканці. Ми зі щирою гостинністю запрошуємо гостей до нашої домівки – Кам’янця-Подільського. Чекаємо вас. Тут збуваються мрії», – цитує мера міськрада.

Голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій також офіційно привітав рідне місто-«іменинника».

«Куди б  мене не запрошувала доля, Кам’янець-Подільський завжди у моєму серці. Сьогодні місто розвивається, втілює в життя ефективні проекти…Працьовиті, талановиті, сміливі люди, справжні патріоти нашої держави, жителі  міста є його найбільшим скарбом. Турботу містян про Кам’янець-Подільський видно у кожному затишному куточку, в новобудовах, музеях, фестивалях. Місто-трудівник гостинно прийняло у свою родину ще 12 громад, які, я впевнений, примножать здобутки Кам’янця-Подільського», – йдеться у вітанні посадовця.

Він висловив побажання, аби «жваві потоки туристів завжди заповнювали вулиці та площі», «весело лунали фестивалі, що стали гарною візитівкою одного  з найдревніших міст України та Європи».

Наразі в перший день сьогодні, 14 травня, у місті відкривається фестиваль вуличної їжі та напоїв «Кам’янець», виступить військовий оркестр.

Одним із перших заходів стало визначення переможців дитячого конкурсу «Я – міський голова»: це  16-річна Вікторія Слива, 9-річна Марія Маковська і 7-річний Тімур Кліменко.

Діти зранку побували в Михайла Посітка, спробували себе в ролі чиновників, ознайомилися з роботою міськради та «приміряли» мерське крісло.  А на згадку про зустріч юні кам’янчани отримали подарунки.


У міській раді зазначають, що всі заходи проходитимуть під гаслом «Кам’янець – місто мрій».

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм