Майно Шепетівського медколеджу «пішло з молотка» майже вп’ятеро дорожче стартової ціни

Економіка

Майже у п’ять разів перевищила стартову запропонована переможцем торгів ціна за складське приміщення колишнього Шепетівського медичного училища (нині фахового медичного коледжу).

Про це свідчать дані електронної системи «Prozorro».

Аукціон із продажу складу відбувся 3 серпня. Він є одним із восьми ліквідованих комунальних об’єктів, які Хмельницька обласна рада виставила на приватизацію.

Згідно з тендерною документацією, будівля складського приміщення  розташована у центрі Шепетівки в житловому кварталі на проспекті Миру, 34-б. Загальна площа 61,6 квадратного метра. Має асфальтований під’їзд. Приміщення цегляне, розділене на дві частини, є два входи. Одна частина використовувалась як гараж, друга – під склад обладнання та меблів.

Початкова вартість приватизації становила 54 тисячі 575 гривень. Бажаючих придбати цю споруду було семеро – всі фізичні особи – підприємці. Проте двоє з них одразу запропонували найвищу ціну  — 250 тисяч гривень, що майже уп’ятеро вище стартової. Серед них Тимощук Ю. П. «обігнав» найближчого конкурента на 1 гривню. Це й стало вирішальним  для попереднього визначення переможця торгів.

Хмельницька облрада, яка є власником будівлі, вже повідомила про наміри укласти з покупцем Тимощуком Ю.П. відповідний договір.

Нагадаємо, Фонд держмайна декілька разів змінював вартість понад сторічного особняка в місті Деражня через відсутність покупців, знизивши початкову ціну цього об’єкта культурної спадщини удвічі. Наразі його виставлено на продаж вчетверте.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм