“Міцний сплав досвіду”: батько і син із Хмельниччини пліч-о-пліч служать в артдивізіоні

Суспільство

Батько та син Миронови — одні із тих, хто, пліч-о-пліч воюючи проти ворога, демонструє наш фундамент: країна – це родина. Зворушливу історію про них розповіли в 3-ій окремій танковій Залізній бригаді, де обидва служать.

49-річний Михайло Миронов та його 22-річний син Костянтин – із села Правдівка на Хмельниччині. Старший в артилерійському дивізіоні командує взводом, який забезпечує підрозділ усім необхідним: продуктами, паливом, боєприпасами. А молодший – підлеглий у батька, водій-заправник на КАМАзі.

Миронови – міцний сплав життєвого досвіду старшого та сучасного військового досвіду молодшого. Батько багато років працював зварювальником на заводі залізобетонних виробів у Хмельницькому, в молодості займався спортом, рукопашним боєм. Син незадовго до великої війни завершив строкову службу у Нацгвардії – Першій президентській бригаді оперативного призначення ім. гетьмана Петра Дорошенка”, – зазначають в 3-ій окремій танковій Залізній бригаді.

25 лютого обидва, не вагаючись, пішли до військкомату, аби захистити державу від російської навали. Рішення разом піти на війну, звісно, приголомшило дружину та маму пані Лілію, тим паче що Костя – одна дитина в сім’ї. Але виплакавши перший шок, жінка усі сили та любов спрямувала на підтримку найрідніших.

Кажуть, односельці теж взялися допомогти воїнам. Усією Правдівкою зібрали кошти, купили та передали на фронт Мироновим автомобіль “Фольксваген”. Долучилися усі: бізнесмени, фермери, службовці, пенсіонери.

На людях Михайло та Костянтин небагатослівні на стримані. Зате з легкістю та гордістю назвали головні риси один одного.

Син про батька: “Мужній, хоробрий, доброзичливий, сильний”.

Батько про сина: “Чесний, добрий, відважний, роботящий”.

У їхніх планах після перемоги – відбудовувати та рухатися вперед. Пан Михайло має намір повернутися на колишню роботу, а також розбудовувати родинне обійстя в селі. Костянтин же хоче продовжити працювати водієм, мріє про роботу далекобійника на власній фурі.

Нещодавно ми писали про ще один родинний тандем артилеристів 3-ї окремої танкової Залізної бригади: батька Романа та сина Дениса, яким їхня маленька донечка і сестра з Ярмолинець пише зворушливі листи на фронт.

Читайте також:

Директор школи із Хмельниччини командує танком і гордиться молодими побратимами.

(Фото зі сторінки 3-ї окремої танкової Залізної бригади)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм