На меморіалі Слави в Хмельницькому з’явився символічний напис

Культура

На одній зі стел меморіального комплексу Вічної Слави полеглим у Другій світовій війні, що у дендропарку мікрорайону Виставка в Хмельницькому, з’явилася нова пам’ятна дошка. На ній викарбувано символічний напис та назви міст-героїв України, які отримали такі почесні звання в 2022 році.

Про це повідомив начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

Відсьогодні тут [на Меморіалі Вічної Слави] з’явилася ще одна пам’ятна дошка, яку обласна військова адміністрація передала місту, з написом “Українці ніколи не забудуть кровавих злодіянь російських варварів”, як символічна паралель між діями нацистів тоді та рашистів зараз”, – написав очільник ОВА у своєму каналі Телеграм.

Він пояснив, що згадуючи воїнів Другої світової війни, ми щороку казали “Ніколи знову”, проте сусідня країна-агресор обрала для себе інше гасло – “Можем повторить”. Ніхто в світі не вірив, що це гасло спробують втілити в життя. Але, на жаль, уже 77 днів з початку повномасштабного вторгнення РФ не лише наша країна, а й увесь світ бореться з новим обличчям нацизму.

Знову, менш ніж через століття після тієї страшної війни, зі зброєю в руках українці боронять світ від нацистської чуми”, – зазначив Сергій Гамалій.

Також на пам’ятній дошці викарбувані назви десяти міст-героїв: Харків, Херсон, Чернігів, Миколаїв, Волноваха, Охтирка, Буча, Ірпінь, Гостомель та Маріуполь. Ця почесна відзнака, встановлена указом Президента України 6 березня 2022 року для відзначення подвигу, масового героїзму та стійкости громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройних сил РФ проти України.

Пам’ятну дошку відкрили начальник ОВА Сергій Гамалій та Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Ми завжди пам’ятатимемо Героїв, які пережили Другу світову війну, адже своєю незламністю вони навчили нас любити нашу рідну Україну, віддано та непохитно боронити кордони і відстоювати її незалежність. І сьогодні ми знову ведемо боротьбу на усіх фронтах з новим “визволителем”, і я переконаний, що як і 80 років тому, ми подолаємо нацизм. Перемога буде за нами!” – наголосив Сергій Гамалій.

Нагадаємо, днями на цьому меморіальному комплексі демонтовано плиту, яка прославляла маршала Жукова та генерала Ватутіна.

(Фото пресслужби Хмельницької ОВА)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм