Нетішинська влада показала придбану для дитини-сироти квартиру (ФОТО)

Суспільство

Торік для 9 осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на квартирному обліку виконкому Нетішинської міської ради, держава виділила з бюджету субвенцію. Грошова компенсація на придбання їм житла становить понад 2,68 мільйона гривень. З цих коштів троє таких пільговиків уже отримали омріяне власне помешкання. Світлини одного з них, придбаних цьогоріч, показали в міськраді.

Рішення про надання дозволу на перерахування коштів зі спецрахунку особи із числа дітей-сиріт, як оплати за договором купівлі-продажу 1-кімнатної квартири за рахунок грошової компенсації, ухвалили 25 січня, повідомляють у виконкомі. Такий дозвіл був наданий і квартиру закупили у сусідньому місті Острог.

«Загалом за субвенцію вже придбано 3 житлові приміщення: дві однокімнатні квартири у містах Славута Хмельницької області та Острог Рівненської області, а також приватний будинок у селі Лисиче Шепетівського району. Триває робота щодо придбання житла ще для 6-ти осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», – зауважили в службі у справах дітей Нетішинської міськради.

Як раніше повідомляли в ОДА, на Хмельниччині 78 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування отримають житло, на це з держбюджету в регіон у 2021 році надійшло 28,7 мільйона гривень субвенцій.

(Фото ВК Нетішинської міської ради) 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм