Обмін загиблими військовими: до Києва доставлено тіла захисників “Азовсталі”

Суспільство

До Києва доставлено тіла 160 українських військових, які загинули під час оборони Маріуполя. Про це повідомили в Асоціації родин захисників “Азовсталі”.

Обмін тілами загиблих військових між Україною та РФ відбувся 2 червня на лінії фронту в Запорізькій області. В результаті переговорів за участі Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, було досягнуто домовленість про обмін тілами за формулою “160 на 160”. А сьогодні, 7 червня, тіла наших захисників доставили у столицю.

Дійсно, в Київ вже прибули тіла загиблих захисників “Азовсталі”. Патронатна служба полку “Азов” зустріла та разом з лікарями провела огляд і опис тіл. Важливо зазначити, що серед тіл загиблих третина — бійці полку „Азов“, належність інших тіл до різних підрозділів з’ясовується. Наразі судмедексперти ведуть роботи, які за часом, попередньо, можуть тривати до трьох місяців”, — йдеться в повідомленні Асоціації сімей захисників Азовсталі в Telegram.

Зазначається, що згодом родини загиблих покличуть на експертизу та процедуру упізнання. Перемовини щодо наступного обміну тілами тривають.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, рідні досі не можуть поховати хмельничанина Богдана Демчука, який загинув у квітні на “Азовсталі”. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм