Освітяни Хмельниччини демонструють найвищий рівень вакцинації, – МОН

Здоров‘я

Понад 88 відсотків усіх працівників закладів загальної середньої освіти України отримали принаймні одну дозу щеплення проти коронавірусу. Серед лідерів вакцинації – педагоги Хмельниччини.

Такі дані повідомив у Telegram міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

За його словами, показники статистики вакцинації станом на сьогодні, 25 жовтня, свідчать про високий рівень відповідальності педагогів перед своїми учнями, колегами, суспільством.

«Найвищий рівень вакцинації демонструють області (повний та неповний цикл вакцинування): Миколаївська – 98%; Київська – 95,5%; Харківська – 94,6%; Донецька – 92,7%; Хмельницька – 91,6%», – написав урядовець.

Додав, що поріг щеплення у 80% працівників шкіл не досягнуто лише в одному регіоні – на Рівненщині.

Віднині на канікулах перебувають 8 тисяч шкіл по всіх регіонах, а в  «червоній» зоні на канікули або дистанційне навчання пішли лише ті, які не досягли показника вакцинації у 100% (Одеська, Донецька,  Запорізька області).

Щодо Хмельниччини, то більшість громад дотрималась рекомендацій обласної комісії з питань ТЕБ і НС продовжити канікули або ж перевести на дистанційне навчання школярів ще на тиждень – 25-29 жовтня.

Зокрема, згідно з рішеннями органів місцевого самоврядування, у міській громаді Кам’янця-Подільського, з 25 по 29 жовтня у школах, позашкільних та мистецьких закладах освіти запроваджено дистанційне навчання, а в Шепетівці, Нетішині, Старокостянтинові почались заплановані канікули.

У Хмельницькій міськгромаді учні початкової та старшої школи повернулися за парти на навчання у звичному режимі. Як заявив в ефірі місцевого телеканалу міський голова Олександр Симчишин, він є «прихильником винятково очного нормального навчання, в якому дистанційна форма освіти є тільки додатковою в окремо взятих випадках».

Нагадаємо, понад 50 тисяч мешканців Хмельниччини вакцинувалися упродовж минулого тижня. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм