Отруєння в хмельницькому НВО №1: кількість госпіталізованих збільшилась, заклад працює дистанційно

Освіта

Відсьогодні, 9 вересня, освітній процес у початковій школі та дошкільному підрозділі НВО №1 міста Хмельницький, де встановлено факт імовірного отруєння дітей, буде здійснюватися за допомогою використання технологій дистанційного навчання.

Таку інформацію оприлюднили учора ввечері в департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради.

Зазначається, що відповідно до рекомендацій Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, з метою ліквідації спалаху та стабілізації епідеміологічної ситуації, до отримання результатів лабораторних досліджень роботу харчоблоку НВО №1 буде призупинено.

«Госпіталізовано 5 дітей із попереднім діагнозом «Харчова токсикоінфекція? Гострий гастроентероколіт неясної етіології?». В однієї дитини підтверджено COVID-19», – йдеться в інформації департаменту.

Також у ході перевірки Держпроспоживслужбою відібрано на лабораторні дослідження вода питна, продукти харчування, готові страви (добові проби), змиви з холодильного, технологічного обладнання, інвентаря, посуду. 11 осіб персоналу лабораторно обстежено на кишкову групу інфекцій та стафілокок.

Нагадаємо, в НВО №1 зафіксували масове отруєння дітей. В перший день інциденту, 7 вересня, четверо школярів було госпіталізовано до інфекційної лікарні з попередньо діагностованим харчовим отруєнням. Ще ряд дітей з подібними симптомами перебувають на лікуванні удома. Поліцією за цим фактом відкрито кримінальне провадження.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм