Порушники правил паркування поповнили бюджет Хмельницького на понад 3 млн грн

Інфраструктура

Більше 3 мільйонів гривень додатково отримав бюджет Хмельницької громади в результаті роботи інспекції з паркування, яка діє в місті вже другий рік.

Основною задачею інспекторів з паркування, наголошують в міськраді, є профілактика порушень. Водії, які залишають автомобілі в недозволених місцях, створюють незручності не лише для пішоходів, але й часто заважають руху громадського транспорту.

Інспектори працюють з сучасними планшетами та відеокамерами, які дозволяють їм фіксувати факт адміністративного порушення. Так, станом на 21 жовтня цього року виписано 9 835 постанов, сплачено 8 804 постанови. До бюджету громади надійшло понад три мільйони гривень”, – констатували в міськраді.

Там додали, що інспектори з паркування управління транспорту та зв’язку мають право розглядати справи про правопорушення, передбачені частинами 1, 3 та 7 статті 122, а також частинами 1, 2 та 8 статті 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, і накладати стягнення.

Порушник же має право сплатити 50% розміру штрафу протягом 10 банківських днів з дня вчинення відповідного правопорушення, що вважатиметься виконанням адміністративного стягнення у повному обсязі.

Нагадаємо, інспектори з паркування повноцінно запрацювали у Хмельницькому з липня минулого року. Вони вповноважені оформляти адміністративні матеріали на порушників, які передбачають штраф від 340 до 510 гривень. Постанову про накладення адмінстягнення можуть складали навіть за відсутності водія, з фіксацією локації GPS та фотофіксацією автомобіля.

У березні цього року міський голова Олександр Симчишин порадив хмельничанам бути терпимими до вимушених переселенців за кермом, котрі, за його словами, «не зовсім розуміють ті правила, які є в Хмельницькому». Згодом муніципальні інспектори відновили штрафи за порушення правил паркування. Оскільки гуманний підхід до їх ігнорування не дав бажаного ефекту, а хаотично припаркованих автівок лише побільшало, що значно ускладнило рух громадського і спецтранспорту на вулицях міста. Тепер порушників штрафують без попередження.

У липні відділ інспекції з паркування розширили і додали дві посади інспектора. Однією з вимог до претендента була наявність вищої освіти. 

(Фото Хмельницької міськради)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм