Пошкодження на дорогах через ДТП показали шляховики Хмельниччини (ФОТО)

ДТП

Шляховики Хмельниччини фіксують збільшення випадків завдання шкоди дорожнім елементам через аварії. Це створює не лише загрозу для людей, а й потребує додаткових сил і фінансів для відновлення пошкоджень.

У Службі автомобільних доріг в Хмельницькій області зауважують, що такі факти почастішали в осінньо-зимовий період. Йдеться про пошкодження технічних засобів організації дорожнього руху, елементів облаштування доріг та штучних споруд на них внаслідок ДТП.

В установі просять учасників руху дбайливо ставитися до такого майна. Бо ж відсутність того чи іншого елемента на дорозі створює аварійно-небезпечну ситуацію. Тому підрядні шляхові організації намагаються якнайшвидше відновити нормальну дорожню обстановку.

Пам’ятайте – якісна, відремонтована дорога з рівним покриттям не робить з вас вправного гонщика, який може з легкістю впоратися з раптовими дорожніми складнощами. Висока швидкість, поза межами дозволених ПДР показників, не вибачає фатальних помилок та може мати непоправні наслідки для здоров’я та життя, і врешті – завдання майнової шкоди державі”, – наголошують в САД.

Тож у разі виявлення пошкоджень на дорогах області, що можуть загрожувати безперервному та безпечному руху транспорту, просять невідкладно інформувати САД та правоохоронні органи для оперативного реагування. За протиправні діяння, які завдали майнової шкоди державі в особі балансоутримувача доріг загального користування, передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність (стаття 124 КУпАП та статті 185,194 Кримінального кодексу України).

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм