Сімох прихильників “руського міра” з Хмельниччини виявили в соцмережах кіберполіцейські

Кримінал

Активним пошуком прихильників “руського міра” у соцмережах кіберполіція Хмельницької області почала займатися з початком повномасштабного нападу РФ на Україну.

Як повідомив Суспільному інспектор відділу протидії кіберзлочинам Олексій Перець, половина з виявлених колаборантів є мешканцями Хмельниччини.

Ми шукаємо тих, які вважають, що Херсон це Росія, Крим це Росія. Які розказують, що дійсно класно, що росіяни прийшли нас рятувати. З початку війни було встановлено 17 осіб, з них 7 – жителі Хмельницької області. Їх вже встановили й проводяться деякі слідчі розшукові дії: чи це дійсно вони були, чи, можливо, є часті випадки, коли створюють двійники соціальних сторінок і ніби від їхнього імені пишуть такі речі. Або, наприклад, особа втратила доступ до своєї соціальної сторінки, інша особа отримала доступ, відновила сторінку, такі особи будуть притягуватися до кримінальної відповідальності”, – розповів Олексій Перець.

Він додав, що для повідомлення інформації про прихильників “руського міра” працівники кіберполіції створили спеціальний чат-бот. На нього всі небайдужі громадяни можуть надсилати інформацію про колабораційну діяльність, псевдоволонтерів та іншу актуальну для кіберполіції інформацію.

Також діє чат-бот “стоп раша”, куди можна відправляти дані про неправдиві телеграм-канали для їх блокування.

Нагадаємо, у Хмельницькому судитимуть медичну працівницю, яка в соцмережах підтримувала дії держави-агресора і відверто прославляла російських військовослужбовців.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм