Судитимуть кримінального авторитета, який «курував» Деражнянщину

Кримінал

Мешканця Хмельниччини, який «відсидів» за убивство та був «смотрящим» за колишнім Деражнянським районом, обвинувачують в умисному встановленні та поширенні в суспільстві злочинного впливу, вимаганні та махінаціях з підробленими грошима.

Обвинувальний акт за трьома статтями Кримінального кодексу України (ч. 1 ст. 255-1, ч. 2 ст. 189 та ч. 2 ст. 199) стосовно нього Хмельницька обласна прокуратура уже направила до суду.

Про це повідомив начальник відділу обласної прокуратури Михайло Войтюк.

Він розповів, що зловмисник ще під час відбування покарання за умисне вбивство у Дрогобицькій виправній колонії ігнорував усі встановлені правила поведінки, чим здобув повагу та авторитет серед інших осіб, схильних до злочинного способу життя.

«Там він перебував у статусі «смотрящого» за колонією. А вже після звільнення, заручившись підтримкою злочинного середовища Хмельниччини, отримав статус «смотрящого» за Деражнянським районом», – зауважив Михайло Войтюк.

До повноважень «господаря» району належало призначення раніше судимих осіб відповідальними за певні напрямки злочинної діяльності та їх координація. А одним із видів протиправної діяльності зловмисник визначив придбання та реалізацію підробленої національної валюти.

«Також встановлено, що разом ще із двома спільниками він безпідставно вимагав у мешканця Деражні 35 тисяч гривень», – додав прокурор.

Уточнив, що його було викрито правоохоронцями у лютому цього року. Наразі завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке здійснювали слідчі ГУ НП в області. Обвинувачений перебуває під вартою.

 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм