У Хмельницькому судитимуть працівницю банку за привласнення депозитних коштів клієнтів

Кримінал

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури, слідчими Хмельницького відділу поліції завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння коштами з депозитних рахунків громадян.

Як повідомили в пресслужбі обласної прокуратури, слідство встановило, що працівниця банківського відділення в обласному центрі упродовж 4-х  років неправомірно перераховувала собі гроші вкладників.

«Жінка працювала фахівцем з обслуговування клієнтів, а тому володіла інформацією про відкриті в установі депозитні рахунки, – розповіли у відомстві. – На ім’я вкладників, підробляючи підписи, вона оформляла нові банківські карти, куди потайки перераховувала частину коштів з їх депозитних рахунків. Далі ці кошти вона отримувала через банкомат».

 У такий спосіб зловмисниця присвоїла майже 170 тисяч гривень, які належали  клієнтам банку.

 Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем), 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

Довідково: санкція вказаної статті  передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, хмельницькі правоохоронці відправили на лаву підсудних ексначальницю відділення банку за оборудки з квартирою.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм