У красилівському магазині популярної мережі шукали небезпечну заморожену випічку

Економіка

Спеціалісти Красилівського управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели позаплановий захід державного контролю в магазині «Продукти-1143» (ТОВ «АТБ – Маркет»), що по вулиці Ціолковського, 3. Шукали небезпечну заморожену випічку, яка надійшла в Україну з Румунії і може реалізовуватися в торгівельних точках популярної мережі.

Як інформували в Держпродспоживслужбі області, до них по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) у жовтні надійшло повідомлення стосовно замороженої випічки з використанням рідких дріжджів, що містять ксантанову камедь, яка перевищує максимально допустимий рівень для етилен оксиду (виробник: SC La Lorrain SRL, Campia-Turzzi) та експортувалася з Румунії до України (отримувач «АТБ – Маркет»).

Відтак, фахівці Красилівського управління у магазині, що належить цій мережі супермаркетів, провели перевірку. Небезпечного продукту, як зазначається, не виявили. Водночас працівникам суб’єкту господарювання надали рекомендації щодо дотримання карантинних вимог.

Нагадаємо, споживачів Хмельниччини попередили про виявлену сальмонелу в експортованому м’ясі. 

(Фото ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області) 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм