У лісгоспі на Хмельниччині розводитимуть більше диких тварин

Екологія

У Бохнянському лісництві Летичівського лісгоспу будуватимуть новий великий вольєр. Тут розширюватимуть поголів’я диких кабанів. Ці тварини, кажуть фахівці, дуже важливі для лісу.

Зараз у вольєрі, який побудували ще у 2008 році для утримання диких тварин площею 0,23 гектара, живуть дві самки та самець. Та згодом їх побільшає.

Кабани доволі дорослого віку і уже справжні здоровані. Довжина тіла особин дикої свині досягає 175 сантиметрів, висота – близько метра. Вага – понад 100 кілограмів. За добу дорослий кабан споживає 3-6 кілограмів корму. У його раціон входить в основному рослинна їжа, яка варіюється по сезону”, – повідомили в Хмельницькому обласному управлінні лісомисливського господарства.

А вже цьогоріч у Летичівському лісгоспі планують збудувати новий кабанячий вольєр і завезти туди маточне поголів’я. Усе для того, запевняють, аби розводити диких тварин та в подальшому випускати їх на волю.

Новий вольєр буде в рази більший – 1,3 гектара, а також поділений на секції, щоб тварини могли комфортно себе почувати та приводити потомство.

Дикі кабани – важливі для лісу. Розпушування землі свинями сприяє закладенню насіння і подальшому відновленню дерев. Також ці тварини знищують лісових шкідників”, – наголошують в ХОУЛГП.

Нагадаємо, Шепетівські лісівники розводять благородних оленів. А на Хмельниччину евакуювали частину тварин зі знищеного окупантами харківського екопарку.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм