Уникнути пунктів зважування на Хмельниччині перевізникам не вдасться, – ОДА

Інфраструктура

У Хмельницькій облдержадміністрації вкотре радилися, як зберегти від руйнування автошляхи області, особливо новозбудовані.

Зокрема, питання забезпечення на дорогах габаритно-вагового контролю обговорювали голова ОДА Сергій Гамалій, обласні керівники Національної поліції, Укртрансбезпеки, а також представники агрокомпаній.

Присутні нагадали, що з 1 жовтня набрали чинності нові зміни в законодавстві, якими передбачено автоматичну фіксацію порушень габаритно-вагових параметрів, підвищено відповідальність за перезавантаження не лише перевізника, а й вантажовідправника. Наприклад, за відмову від зважування накладається штраф у розмірі 51 000 гривень.

За словами керівника Придністровського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки Віталія Дзюби, на Хмельниччині буде встановлено додаткові стаціонарні пости.

«Також, у разі зупинення авто працівниками Укртрансбезпеки, буде здійснюватись супровід автотранспорту до найближчого зважувального комплексу в межах 50 кілометрів. Тому не варто ігнорувати правила вантажних перевезень та намагатись уникнути пунктів габаритно-вагового контролю», – цитує преслужба ОДА посадовця.

Наразі, в Хмельницькій області працюють системи WIM, якими здійснюється зважування автомобіля в русі. І це, на переконання Віталія Дзюби, дало позитивний результат: поменшало випадків порушення габаритно-вагових обмежень. Загалом, з початку року в регіоні зафіксовано 494 факти перезавантаження транспортних засобів.

Нагадаємо, Сергій Гамалій пригрозив жорсткими санкціями перевізникам, які псують автодороги Хмельниччини. А порушники габаритно-вагових обмежень сплатили вже понад 1,7 мільйона гривень  штрафів.

(За матеріалами пресслужби Хмельницької ОДА) 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм