За летальну ДТП у Хмельницькому судитимуть 19-річну водійку та 21-річного власника авто

ДТП

У Хмельницькому перед судом постануть двоє молодих людей – винуватців аварії зі смертельним наслідком. Обвинувальний акт відносно них учора, 30 листопада, слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Хмельницькій області вже скерували до суду.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 28 серпня близько 03.40 в обласному центрі на вулиці Волочиська.

Автомобіль «Фольксваген» врізався у дерево та перекинувся. Внаслідок ДТП 20-річний пасажир автомобіля, місцевий житель, від отриманих травм загинув на місці події. Ще троє молодих людей — 19-річна дівчина та двоє чоловіків віком 21 та 20 років — отримали травми.

 «У ході проведення слідчих дій правоохоронці встановили, що за кермом автівки перебувала 19-річна дівчина, яка навіть не мала водійського посвідчення. А 21-річний власник авто був поряд у якості пасажира», – зауважили в поліції.

Відтак, відповідати за ДТП доведеться обом.

Дівчині — за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) ККУ, якій загрожує позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Власнику ж авто — за ст. 287 (Допуск до керування транспортним засобом особи, яка не має такого права) ККУ, санкція якої передбачає штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження чи  позбавлення волі на строк до 5 років.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм