За зрізану в Нацпарку сосну мешканець Кам’янеччини віддасть державі бензопилу

Екологія

Чемеровецький районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим, у незаконній порубці лісу на території Національного природного парку «Подільські Товтри» і його незаконному перевезенні. 48-річному жителю Кам’янець-Подільського району призначено 3 роки обмеження волі з іспитовим строком на рік.

Його трактор та причеп, яким обвинувачений перевозив деревину, суд йому повернув, а от бензопилу конфіскував в дохід держави. Дванадцять колод сосни – повернув ДП «Ярмолинецьке лісове господарство». Про таке рішення повідомили в пресслужбі Хмельницького апеляційного суду.

Як встановив суд, 26 вересня у лісовому масиві, що перебуває в постійному користуванні ДП «Ярмолинецьке лісове господарство» й розташований в межах НПП «Подільські Товтри», чоловік незаконно бензопилою спиляв сироросле дерево породи «Сосна звичайна».

«Порізавши його на 12 колод довжиною майже 2 метри кожна, повантажив на причеп свого трактора та віз в напрямку села Антонівка. У результаті протиправних умисних дій чоловік завдав державним інтересам 6066 гривень майнової шкоди», – йдеться в інформації суду.

Днями  прокурор і обвинувачений за участі його захисника уклали угоду про визнання винуватості. За її умовами, чоловік беззаперечно визнав свою винуватість й погодився на покарання у виді обмеження волі зі звільненням на іспитовий строк.

При цьому суд зауважив, що вирішуючи питання конфіскації в дохід держави трактора з причепом і бензопили, як засобів вчинення злочину, він виходив з принципів розумності, справедливості й співрозмірності та врахував, що обвинувачений веде підсобне господарство і техніка потрібна йому для обробітку землі й забезпечення нормальних умов життя. Тому суд ухвалив рішення конфіскувати в дохід держави лише бензопилу.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм