На Хмельниччині посадовця облавтодору і лісника підозрюють в отриманні хабарів від «чорних» лісорубів (ФОТО)

Кримінал

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області та слідчі слідчого управління обласної поліції отримали докази причетності посадовців комунального підприємства райради та облавтодору до корупційної схеми. Вона полягала в тому, що ці особи брали «відкати» від «чорних» лісорубів, а ті незаконно нарубали дерев на майже 3 мільйони гривень.

Про це повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції.

Лісник комунального підприємства та начальник дорожньо-ремонтного пункту облавтодору вступили у змову з лідером злочинної групи. Її учасники незаконно рубали деревину на території Національного  природного парку «Подільські Товтри» та Кам’янець-Подільського лісгоспу, а також вздовж полезахисної смуги регіональної автомобільної дороги.

«За певну винагороду посадовці не реагували на дії «чорних» лісорубів, тобто дозволяли вирубувати дерева цінних порід та не повідомляли, як то передбачено законом, про такі факти до правоохоронних органів. Кошти отримували за кожен вихід «лісорубів» на ввірену їм територію», – зазначили в Департаменті.

В ході слідства поліцейські встановили, що лісник отримав неправомірної вигоди на загальну суму 15 тисяч гривень, а керівник дорожньо-ремонтного пункту облавтодору – 60 тисяч гривень.

Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та отримання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, лідера угруповання «чорних» лісорубів та його учасників було затримано 31 травня. Їм обрали запобіжні заходи  – цілодобовий домашній арешт. За даними Держекоінспекції, загальна  кількість незаконно вирубаних ними дерев становить 166 одиниць. Обрахована сума збитків – 2 мільйони 451 тисяча гривень.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм