Заощадити на платіжках: «теплий» будинок на Хмельниччині відвідав очільник Мінрегіону (ФОТО, ВІДЕО)

Інфраструктура

Енергоощадною тепер стала багатоповерхівка ОСББ «Франка-55» у Хмельницькому. Суми в платіжках за тепло у понад 350 квартир цього будинку, в порівнянні із сусідніми, зменшилися вдвічі. Жителі кажуть, у жовтні вартість теплопостачання за один квадратний метр становила 2 гривні 91 копійку, тоді, як в будинку навпроти – більше 7 гривень.

Тепер замість сірої багатоповерхівки – «теплий», комфортний та привабливий будинок. А все завдяки державній підтримці, місцевим програмам та ініціативі самих людей в межах програми Фонду енергоефективності «Енергодім» (на фото нижче було – стало).

За словами голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія, наразі 14 територіальних громад області підписали меморандум про співпрацю з Фондом та 16 ОСББ у містах Хмельницький, Старокостянтинів, Кам’янець-Подільський і Дунаївці уже беруть участь у програмі «Енергодім».

У дієвості такої програми на Хмельниччині переконався й міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. Він спільно з керівництвом області та міста оглянув будинок і поспілкувався із його мешканцями.

Детальніше – в сюжеті:

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм