Знову замінування: правоохоронці Хмельницького перевіряють школи, вокзал, ТРЦ (ФОТО)

Надзвичайні події

Сьогодні, 15 січня, до правоохоронців електронною поштою надійшло чергове повідомлення про начебто замінування ряду об’єктів в місті Хмельницький.

У листі, як повідомила для ХМ-ІНСАЙД старша інспекторка з комунікації Хмельницького райуправління поліції Людмила Берестовська, йшлося про залізничний вокзал, декілька шкіл та торговельно-розважальних центрів.

«Спецслужби ретельно перевірили всі ці об’єкти, обстежили приміщення і прилеглі території. Жодних вибухонебезпечних предметів не виявлено», – сказала Людмила Берестовська.

Нагадаємо, 13 січня поліцейські перевіряли інформацію про замінування школи №6 у Хмельницькому, тоді з навчального закладу евакуювали майже сім сотень учнів і персоналу, вибухівку не виявили.

В Управлінні СБУ у Хмельницькій області заявляють про штучне зростання кількості повідомлень про псевдомінування об’єктів соціальної інфраструктури по всій території України.

«У результаті ретельних перевірок з боку СБУ, НацПолу та інших уповноважених на це органів державної влади ці повідомлення не підтверджуються на практиці, а мають на меті створити напругу й панічні настрої в суспільстві. Звертаємо увагу: повідомлення про псевдомінування – поширений інструмент в умовах гібридної агресії, котру Російська Федерація веде проти України. За таких умов вкрай важливо, аби українське суспільство чітко це усвідомлювало», – йдеться в заяві СБУ.

Правоохоронці закликають громадян зберігати спокій і запевняють, що відкриті до комунікації зі ЗМІ та готові за потреби оперативно надавати суспільству перевірену та актуальну інформацію.

«Разом ми зможемо ефективно протидіяти шкідливим інформаційним впливам гібридної війни», – наголошують в СБУ.

(Фото Хмельницького РУП) 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм