Гамалій спростував фейк про продаж гуманітарної допомоги на Хмельниччині

Суспільство

Начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій назвав фейковою інформацію в соцмережах про начебто продаж в торговельних точках гуманітарної допомоги, яка надходить в наш регіон.

Про це він сказав у сьогоднішньому вечірньому відеозверненні.

«Хочу звернутися до фейсбучних лідерів думки, тих, які пишуть про те, що на Хмельниччині гуманітарку продають в магазинах. Запевняю, уся гуманітарна допомога, весь гуманітарний вантаж, які приходять на військову адміністрацію, обліковуються актами приймання-передачі. І так само потім відвозяться по інших регіонах. Весь цей процес повністю контрольований. Тому перевіряйте інформацію, не розповсюджуйте такі фейки в соцмережах. Тому що ці фейки є такими самими, як і дезінформація ворога», – наголосив керівник ОВА.

Додамо, що такі шкідливі дезінформаційні «вкиди» ніяк не вписуються в реальну ситуацію з об’ємом допомоги, яку надають місцеві підприємці і власники тих же торговельних точок. Бізнес-спільнота області, її мешканці та волонтери щодня демонструють згуртованість і єднання у підтримці вимушених переселенців та регіонів, де йдуть бої з ворогом. А Хмельниччина стала одним з найбільших гуманітарних хабів у нашій країні.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм