За фактом «варварського» обрізання дерев у центральному парку Хмельницького розпочато кримінальне провадження

Екологія

За результатами розгляду матеріалів перевірки Державної екологічної інспекції Хмельниччини щодо нарахування КП «Парки і сквери міста Хмельницького» шкоди, заподіяної пошкодженням дерев різних порід до ступеня неприпинення росту, місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 252 КК України. 

Про це інформували в Держекоінспекції в області.

Як повідомляв «ХМ-ІНСАЙД», екологи з 26 по 28 січня 2021 року, з метою розгляду звернення хмельничанки, провели позапланову перевірку комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького», на території якого (у парку імені М. Чекмана) було пошкоджено частину дерев.

Під час перевірки виявили 34 дерева, в яких скелетні гілки та вершини дерев комунальники пошкодили до ступеня неприпинення росту. Сума збитків, завданих державі, склала 182 тисячі 328 гривень.

З метою відшкодування цих збитків, ДЕІ виставила претензію комунальному підприємству  та спрямувала матеріали до Хмельницької місцевої прокуратури.

Довідково: ч. 1 ст. 252 Кримінального кодексу (умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду) передбачено покарання у виді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм