Цього року на Хмельниччині вилучено контрафактної спиртової продукції на 7,5 млн грн

Економіка

З початку 2021 року правоохоронцями Хмельниччини вилучено понад  7 200 літрів незаконно виготовленої спиртової продукції вартістю більше 7,5 мільйона гривень.

Такі дані озвучили на засіданні міжвідомчої робочої групи із запобігання, виявлення і припинення кримінальних правопорушень у сфері незаконного виробництва та обігу контрафактної спиртової продукції, яка відбулася в обласній прокуратурі за участі працівників фіскальної служби, СБУ та Національної поліції.

Як зазначили у відомстві, до суду обласною прокуратурою направлено 5 обвинувальних актів за фактами незаконного обігу підакцизних товарів, у тому числі щодо організованої злочинної групи.

 «Набули поширення випадки реалізації незаконно виготовлених алкогольних напоїв та спирту через мережу Інтернет, різноманітні месенджери, приватні підприємства поштового зв’язку тощо. Тому необхідно вжити додаткових узгоджених з іншими правоохоронними органами заходів, спрямованих на ефективну протидію цим явищам», – сказав керівник робочої групи – заступник керівника обласної прокуратури Олександр Самбір.

Відтак, під час засідання учасники робочої групи обмінялись пропозиціями та визначили коло спільних дій, направлених на боротьбу з кримінальними правопорушеннями у цій сфері.


Нагадаємо,
у Хмельницькому «накрили» підпільний цех з виробництва алкоголю.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм