Хмельниччина отримала понад 30 млн грн роздрібного акцизу

Економіка

З початку року представники бізнесу, котрі реалізацізовують легальну підакцизну продукцію, сплатили до місцевих бюджетів Хмельниччини понад 30 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібного продажу, виконавши завдання на 106%. А це – майже 2 мільйони гривень додаткових надходжень до бюджету.

У ДПС в Хмельницькій області переконані, що тільки за умови дотримання вимог закону всіма господарюючими суб’єктами, котрі реалізують спиртні напої та тютюнові вироби, місцеві громади отримуватимуть передбачені законом надходження до бюджету.

«Але споживачі такої продукції мають бути обачними у своєму виборі: купувати горілчану й тютюнову продукцію, марковану акцизними марками встановленого зразка, і перевіряти у фіскальному чеку відображену суму акцизного податку», – наголошують податківці.

Тож просять про факти реалізації і зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, а також продаж таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкоголем і сигаретами без наявності ліцензій – негайно інформувати органи податкової служби за місцем реєстрації або за адресою у Хмельницькому на вулицю Пилипчука, 17.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм