«Сльози заважають говорити…»: посадовці облради перевірили чергові соцзаклади Хмельниччини

Суспільство


Раптові перевірки комунальних закладів соціального спрямування запровадила цьогоріч Хмельницька обласна рада. Про «черговий контраст» і враження від візиту до двох таких закладів у Кам’янець-Подільському районі розповів перший заступник голови обласної ради Володимир Гончарук на своїй сторінці у Facebook.

Разом із колегами, як зазначає посадовець, відвідали Китайгородський будинок-інтернат для осіб похилого віку та Кривчицький психоневрологічний диспансер.

У першому закладі він відзначив хороший колектив та атмосферу, зроблені ремонти та задоволені підопічні.

«Хоча питання щодо ведення санітарних книжок працівників, а саме часткова їх відсутність, теж є», – написав чиновник.

Що ж до Кривчицького диспансеру, де перебувають аж 168 підопічних, то, за словами посадовця, «сльози заважають говорити».

«Проблем дуже і дуже багато. Стан санвузлів просто шокує. Антисанітарія в харчоблоці (навіть наявні таргани, бруд та пліснява). Протерміновані медичні книжки, частини немає, порушена технологія приготування їжі, брудні холодильники та інвентар», – написав Володимир Гончарук.

Та додав: «Будемо робити висновки!».

Зауважимо, ХМ-ІНСАЙД неодноразово повідомляв про результати  перевірок геріатричних закладів посадовцями облради. Так, у будинку-інтернаті для громадян похилого віку виявлено порушення при списанні продуктів, санітарного стану, використання старих матраців за наявності нових. Ще в двох закладах знайшли мертвих гризунів на харчоблоці та махінації із пенсіями підопічних. У психоневрологічному інтернаті виявили «приховані» солодощі. А директору будинку-інтернату на Городоччині оголошено догану: там виявили нестачу продуктів. Провести генеральне прибирання та дезінфекцію порадили будинку-інтернату на Шепетівщині.

(Фото зі сторінки у Facebook Володимира Гончарука)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм