Близько трьох десятків навчальних закладів Хмельницької громади постраждали внаслідок ворожого обстрілу

Офіційно

Уже третій день на Хмельниччині тривають роботи із оцінки збитків та відновлення будівель, що постраждали внаслідок атаки російських безпілотників 13 травня. Сьогодні в Хмельницькій ОВА провели спільний брифінг на якому представники обласної влади і громад, що постраждали від обстрілів, розповіли про ситуацію в населених пунктах.

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин зазначив, що ситуація на території громади залишається складною, але контрольованою. Нагадав, що кількість пошкоджених об’єктів обраховується тисячами.

Зазначив, що суттєвих руйнувань зазнали навчальні об’єкти на території громади: заклади профтехосвіти, дитячі садочки, школи.

У нас в громаді пошкоджені близько 30 навчальних закладів. Ступінь руйнувань дуже різний. Подекуди наслідки ворожої атаки ми ліквідували ще у суботу і вони сьогодні відновили навчання в очному форматі”, – розповів мер Хмельницького.

А ось школярі ЗОШ №20 сьогодні на навчанні в онлайн-форматі. Щоб усунути усі пошкодження в навчальному закладі знадобиться кілька тижнів.

Така ж ситуація, за словами міського голови, ще у двох навчальних закладах в старостинських округах Хмельницької тергромади: Шаровечківському і Олешинському.

Суттєво постраждали і заклади культури: будинки культури і бібліотеки на території цих старостинських округів та у частині обласного центру.

На території Чорноострівської громади від обстрілу постраждали 16 населених пунктів. Також пошкоджені заклади комунальної сфери та понад 600 будинків.

Сьогодні у нас була сесія міської ради і ми заклали 5 000 000 гривень на матеріальну допомогу постраждалим. Ці кошти спрямуємо на лікування та інші потреби”, – розповів голова Чорноострівської селищної ради Михайло Дзісь.

Перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомив, що наразі опрацьовується можливість виділення субвенції із обласного бюджету, яка скеровуватиметься на допомогу постраждалим від обстрілу.

“Нам потрібно розуміти обсяг та масштаби руйнувань. Для цього зараз працюють відповідні комісії. Після того, як усе буде задокументовано, ми зможемо сформувати розуміння обсягу такої допомоги”, – проінформував Сергій Тюрін.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм