Хмельничан занепокоїли написи біля шкіл: у міськраді пояснили, навіщо це

Інфраструктура

На вулицях міста Хмельницький комунальники почали наносити написи великими літерами «ШКОЛА» біля закладів освіти. Такі позначки вже викликали бурхливі дискусії в соцмережах. Деякі містяни називають їх ”орієнтиром для ворога”. Влада ж заспокоює і радить не робити проблему з того, що стосується безпеки дорожнього руху.

Зокрема, за словами заступника міського голови Миколи Ваврищука, школи в Хмельницькому функціонують на незмінних місцях вже багато років, знайти навчальний заклад не складно. А розмітки “ШКОЛА” роблять щорічно і це, передовсім, для реакції водіїв.

Місце розташування шкіл всі знають. Тому не варто робити з того дуже велику проблему. Я вважаю, що це зайві дискусії на пустому місці. Але, що стосується безпеки дорожнього руху, то це впливає, тому що розумієш, що десь тут є об’єкт, де варто пригальмувати”, – сказав посадовець Першому Подільському.

Самі ж освітяни стверджують, що начебто дізналися про написи лише, коли прийшли на роботу. А через ситуацію в країні деякі з них вважають ці позначки недоцільними.

В нас вже був в країні випадок, де написали “ДІТИ” і по цій будівлі був нанесений ракетний удар (16 березня російська авіація скинула надпотужну бомбу на драмтеатр у Маріуполі, де ховалося близько тисячі місцевих мешканців. Перед будівлею та позаду було написано “ДІТИ” —  ред.) Тому я вважаю, що не треба писати, де розташовані навчальні заклади, дитячі садки”, – каже директор однієї зі шкіл Віктор Грищук.

У міські раді запевняють, офіційно до них із заявами про знищення написів ніхто не звертався. Зауважень з цього приводу від правоохоронців чи військових не надходило. Тож до 1 вересня таких розміток в обласному центрі побільшає.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм