Хмельничанин, який влаштував удома нарколабораторію, відбувся умовним покаранням

Хмельницький міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження стосовно 41-річного жителя обласного центру, обвинуваченого в незаконному виготовленні, зберіганні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, а також незаконних діях із обладнанням, призначеним для їх виготовлення (ч. 1 ст. 307, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 1 ст. 313 КК України).

Як встановило досудове розслідування, чоловік влаштував у власній квартирі міні-лабораторію. Там, за інформацією суду, шляхом проведення ряду хімічних реакцій синтезу самостійно виготовляв психотропну речовину – амфетамін.

Правоохоронці зафіксували низку фактів збуту цього психотропу вагою, що відноситься до великих розмірів. Окрім того, під час обшуку в квартирі хмельничанина виявили 6 згортків канабісу та ємності прекурсору фенілнітропропену, обіг якого обмежено і стосовно якого в Україні встановлюються заходи контролю.

Чоловік добровільно уклав угоду про визнання винуватості із прокурором Окружної прокуратури міста Хмельницького. Він беззастережно визнав свою вину та співпрацював із правоохоронними органами. Угоду суд затвердив та призначив обвинуваченому позбавлення волі на строк 5 років, без конфіскації майна. Водночас звільнив його від відбування, встановивши іспитовий строк тривалістю 3 роки”, – зазначили в суді.

Вирок ще не набрав законної сили.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм