Матір школяра із Хмельниччини оштрафували за прогули сином онлайн-уроків

Освіта

Відповідне рішення 19 жовтня ухвалив Славутський міськрайонний суд за результатами розгляду поліцейського протоколу.

За матеріалами справи, матір школяра, яка наразі не працює, обвинувачується у невиконанні обов’язків щодо виховання дітей за ч. 2 ст. 184 КУпАП. Суд встановив, що її син з 2 по 26 вересня 2022 року пропустив 120 уроків на дистанційному навчанні, без поважних на те причин. Про те, що учень прогулює онлайн-заняття, поліцейських повідомив директор місцевого навчального закладу.

Жінка, як з`ясувалось, уже притягувалась до адміністративної відповідальності за таке ж правопорушення у 2021 році. Вона свою вину визнала і вказала, що вже провела виховну бесіду з сином.

Батьки зобов`язані піклуватися про здоров`я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. Зобов`язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя”, – йдеться в постанові суду.

Матір визнано винною у повторному ухиленні від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей. На неї накладено 1 700 гривень штрафу. Крім того, правопорушниця має сплатити 496 гривень судового збору.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм