Медик із Хмельниччини пояснив, чим шкодять мобільні телефони хворим на COVID-19

Здоров‘я

(Фото з архіву «ХМ-ІНСАЙД»)

Завідувач відділенням анестезії та інтенсивної терапії Щепетівської багатопрофільної лікарні Валерій Сивоконюк емоційно звернувся до тих, чиї родичі або знайомі хворіють коронавірусом і перебувають на кисні.

На своїй сторінці у Фейсбуці він пояснив, чому не варто турбувати телефонними дзвінками пацієнтів та медперсонал, які надають допомогу хворим на COVID-19.

«Обмежте телефонні дзвінки до мінімуму. Особливо до пацієнтів, що перебувають в реанімації. По перше, пацієнт знімає маску (кисневу – ред.) для розмови з вами, чим заганяє себе у гіпоксію. По друге, цей кисень просто іде у повітря. А в лікарні проблеми з постачанням», – наголосив медик.

Також просить не дошкуляти медпрацівникам своїми дзвінками. Адже вони мають допомагати людям, а не постійно відповідати на дзвінки. Тож радить родичам згуртуватись між собою задля комунікації, про стан хворого передавати інформацію один одному.

За словами Валерія Сивоконюка, засоби зв’язку негативно впливають на на чутливу апаратуру, яка контролює здоров’я хворого.

«Жодного телефону в реанімації не буде! Розумію, що хочеться розваг. Маєте бажання відволікти своїх родичів – купуйте планшети. Нехай дивляться кіно! Телефонів точно не буде!», – емоційно заявив медик.

Як повідомила керівниця КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня» Валентина Савчук, медичним працівникам доводиться стикатися з багатьма проблемами сьогодення, аби надавати своєчасно якісні послуги хворим на COVID-19.

«У медзакладі розгорнуто 180 ліжок. Але на цьому проблеми не вичерпані. Найбільша з них — нестача кисню. Особливо ця проблема загострилась у березні, коли збільшилася кількість пацієнтів, які потребують кисневої підтримки. Нас підводять постачальники кисню — ТОВ «Львівкисень» та ТОВ «Проскурівтехгаз», із якими ми уклали угоди на його постачання. Постійно допомагають керівники міста і підприємств, приватні підприємці, депутати всіх рівнів», – написала Валентина Савчук на своїй сторінці у соцмережах.

За даними інформаційного порталу РНБО, станом на 9 квітня в Шепетівській лікарні зайнятість «ковідних» ліжкомість становить 94,% (170 пацієнтів). Підключені до кисню ліжка заповнені на 99% (160 зі 162-х).

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм