На Хмельниччині 1 050 дітей отримали вакцину від «ковіду», – ОДА

Здоров‘я

Захворюваність на коронавірус в Хмельницькій області не спадає, в тому числі й серед дітей – наразі 1 461 дитина лікується від недуги. Регіон займає 11 місце в Україні за загальними темпами вакцинації населення і 1 місце – в галузі освіти. Попри це медики констатують в області високий рівень летальності.

Такі дані сьогодні, 8 листопада, озвучили на черговому засіданні обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

За інформацією штабу, за тиждень на Хмельниччині розгорнуто додатково 70 ліжок для хворих на коронавірус, а всього ліжковий фонд області становить 3 035 ліжок в 24 медзакладах. Стаціонарно лікується 1981 особа.

«На жаль, маємо високий рівень летальності – 147 людей за тиждень пішли з життя внаслідок коронавірусної інфекції, що становить 2,2% від загальної кількості людей, які захворіли упродовж тижня. Дуже високий рівень летальності на Старокостянтинівщині – 11% від нових захворювань», – йдеться в інформації ОДА.

Зазначається, що в області майже 10 тисяч людей щоденно вакцинуються   від «ковіду», в тому числі щеплення отримали 1 050 дітей у віці від 12 до 18 роківНаразі Хмельниччина на першому місці серед вакцинованих освітян, 370 закладів освіти із 578 працюють в звичному режимі.  В закладах соціального захисту вакциновано 93% підопічних.

Як зазначив сьогодні під час брифінгу директор Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Олександр Завроцький, з огляду на хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні, можна стверджувати, що важкі та вкрай важкі випадки трапляються лише серед невакцинованих.

«Майже 94% хворих, які лікуються в закладах охорони здоров’я області, не вакциновані. А ті решта до 6%, які отримали одну або дві дози вакцини, в них перебіг захворювання не перевищує середнього ступеню важкості, терміни лікування значно знижені і вони не потребують дороговартісного лікування», – сказав посадовець.

Нагадаємо, Хмельниччина повністю забезпечена вакциною: на вихідних отримали ще понад 23 тисячі доз.

(За матеріалами Хмельницької ОДА)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм