На Хмельниччині в останню путь провели загиблих військових

Суспільство

Війна безжально забирає життя українських Героїв, які з перших хвилин нападу ворожої РФ стали на захист рідної землі. Сьогодні, 12 березня, влада вперше заговорила про втрати України, а Хмельниччина попрощалася ще із трьома  військовими.

На Кам’янеччині в останню путь провели 22-річного лейтенанта Захара Квасного, який 25 лютого загинув від російського ворога в районі Ірпеня. Хлопець народився у с. Руда, навчався в НВК №3, закінчив Кам’янець-Подільський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, випускник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, проходив службу одній з військових частин на Вінниччині. Поховали захисника України, як повідомляють в пресслужбі міської ради,  на Алеї Слави міського кладовища.

У Хмельницькій громаді віддали останню шану 57-річному Сергію Вівдичу. Загинув Герой 8 березня на півночі країни. Поховали його на військовому кладовищі в мікрорайоні Ракове.

Від початку повномасштабної війни РФ проти України, як констатують в міськраді, Хмельницький втратив уже шістьох військових: Анатолій Буяр, Євгеній Будзіховський, Назар Кравчук, Дмитро Цвітун, Ігор Драч, Сергій Вівдич.

Навколішки та зі слізьми на очах попрощалися сьогодні у Юхимівцях з 30-річним Віталієм Штанькевичем. Про це повідомили в Наркевицькій тергромаді. Загинув військовий 6 березня. У Віталія залишилися батьки, брат, дружина та двоє малесеньких діточок, які будуть шанувати пам’ять батька-героя.

Область загалом втратила близько двох десятків наших захисників. Вперше про кількість загиблих з української сторони заговорив сьогодні Президент Володимир Зеленський під час спілкування із пресою.

«У нас загинуло десь 1300 військових людей, а у росії — більше 12 тисяч. Один до десяти. Я не радію, що в них 12 тисяч загинуло. Це не моє бачення світу», — сказав Володимир Зеленський.

За інформацією ювенальних прокурорів, упродовж 16 днів збройної агресії РФ загинули 79 дітей і майже 100 поранені. Найбільше постраждалих у Київській, Харківській, Донецькій, Сумській, Херсонській та Житомирській областях. Проте ця цифра не є остаточною через відсутність можливості огляду місць обстрілу, де окупанти ведуть активні бойові дії.

(Фото пресслужб Хмельницької та Кам’янець-Подільської міськрад, зі сторінки Любові Гули) 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм