На Хмельниччині відкрили єдиний в Україні клас безпеки ДСНС для дітей з особливими потребами (ФОТО, ВІДЕО)

Освіта

Сьогодні, 1 лютого, у Хмельницькому розпочав роботу інклюзивний клас безпеки Державної служби з надзвичайних ситуацій для дітей з особливими потребами. Він такий в Україні – перший і поки що єдиний.

Як повідомляють в ГУ ДСНС у Хмельницькій області, вкрай важливою є безпека маленьких мешканців, навчання їх правильно поводити себе в екстремальних ситуаціях. Тож сам процес буде максимально враховувати потреби безбар’єрної освіти, зокрема, дітей з порушеннями мовлення, зору та слуху.

«Це інноваційний проєкт, аналогів якому наразі немає у нашій країні. Таких кампаній сьогодні не вистачає, адже теми безбар’єрності та побудови інклюзивного суспільства для дітей з особливими потребами надзвичайно необхідні в умовах сьогодення», – зазначив голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій під час відкриття.

Викладачі підготували адаптований для сприйняття відеоматеріал з сурдоперекладом, титри для самостійного прочитання, пам‘ятки із використання шрифту Брайля.

«Створення осередку безпеки дозволить навчати дітей різних вікових та соціальних категорій. Такий нестандартний підхід із вивчення основ безпеки життєдіяльності є унікальним для нашої країни, який розпочинається з Хмельниччини, можливо, у майбутньому, він охопить усю країну», – зауважив головний рятувальник області Едуард Братко.

Клас безпеки створено на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області та обладнаний усіма необхідними навчальними засобами з урахуванням специфіки викладання інформації про безпечне життя для діток з особливими освітніми потребами.

 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм