Нетішинець намагався відсудити в оператора держлотереї 10 млн грн моральної шкоди

Суспільство

Звертаючись до суду, позивач пояснив, що протягом січня-березня 2021 року він купив лотерейні білети державної лотереї «М.С.Л.» на 60 000 гривень. Зважаючи, що це чимала сума, вирішив отримати документальне підтвердження спроможності оператора держлотереї виплачувати виграші (призи, джек-пот).

Для отримання роз’яснень і відповідних документів він звернувся з письмовою заявою до оператора держлотереї та на гарячу лінію, проте йому не відповіли.

“Чоловік уважає, що відсутність відомостей про те, чи є на банківських рахунках оператора гроші для виплати призового фонду, порушує його право як споживача на отримання інформації. Тому просив суд зобов’язати відповідача надати інформацію про товар – документи, які б підтверджували наявність на банківських рахунках грошових коштів для виплати призового фонду, та стягнути на його користь 10 000 000 гривень моральної шкоди”, – повідомили у Хмельницькому апеляційному суді.

Нетішинський міський суд у задоволенні позову відмовив. Позивач оскаржив рішення до апеляційного суду.

Утім апеляційний суд уважає, що суд першої інстанції обґрунтовано виходив з того, що позивач не надав жодних доказів, які б вказували на порушення оператором державної лотереї його прав як споживача та заподіяння йому моральної шкоди.

У ХАС зауважили, що апелянт надав суду, як доказ, термінальні картки, які видають безплатно тим, хто хоче взяти участь у державній лотереї «МегаЛот», й доказів про подальшу оплату реєстрації ігрових варіантів за такими картками та отримання чеків учасника за ними немає. Не підтвердив він також те, що звертався до ТОВ з проханням надати інформацію про наявність коштів для виплати призового фонду.

«Позивач не вказує, яким чином наявність чи відсутність таких відомостей порушують його право як споживача та не вказує правової норми, на підставі якої у відповідача є обов’язок надавати відомості щодо наявності на банківських рахунках позивача грошових коштів для виплати призового фонду», – констатувала колегія суддів.

Суд зауважив, що вся необхідна інформація щодо правил та порядку проведення державної лотереї оприлюднена на офіційному сайті оператора.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм