У хмельницьких школах і дитсадках провели експеримент з тестуванням на антитіла

Здоров‘я

Своєрідний експеримент з ІФА-тестуванням провели серед освітян Хмельницького. В працівників декількох навчальних закладів визначали наявність в організмі антитіл до коронавірусу (імуноглобулін G).

Про результати експерименту сьогодні, 16 грудня, розповів під час брифінгу міський голова Олександр Симчишин.

«Ми вирішили піти на це через суспільну напругу про необхідність закривати навчальні заклади, бо всі хворіють на ковід. А також, щоби зрозуміти, скільки осіб вже мають антитіла до коронавірусу. Тестування відбувалося останні два тижні фактично в усього персоналу двох шкіл і двох дитсадочків з різних мікрорайонів. Отримали досить цікаві результати», – сказав очільник міста.

Зокрема, протестували 241 працівника. У 148 з них виявили антитіла, а це значить, що 61,4% людей вже мають антитіла.

«Тобто, вони або перехворіли, або контактували з хворим, і в них виробилися антитіла. На думку спеціалістів, для колективного імунітету треба до 80 відсотків. Тож, як бачимо, ми вже наближаємося до цієї цифри», – зауважив Одександр Симчишин.

Додав, що результати досліджень передадуть епідеміологам, а тестуванням охоплять й інші заклади освіти. Проте уже на підставі наявних даних можна зробити висновок, що людей, які перехворіли COVID-19 і мають антитіла, значно більше офіційної статистики

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм