У подорож до Франції поїхали 35 обдарованих дітей Хмельниччини

Культура

На відпочинок до Французької Республіки поїхали 35 талановитих та обдарованих дітей. Це – переможці міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад. Поїздка для них безкоштовна, повідомляють в Хмельницькій ОВА.

Така можливість для дітвори стала реальною завдяки співпраці з французькою стороною, яка активно допомагає Україні та Хмельницькій області зокрема. Ця подорож для дітей безкоштовна. На транспортні витрати з обласного бюджету було виділено 200 000 гривень, від благодійної організації “Захисти Хмельниччину” – 75 000 гривень”, – сказав начальник ОВА.

Зазначається, що впродовж трьох тижнів діти в супроводі відповідальних осіб, перекладачів та медичного персоналу будуть навчатись, активно відпочивати та відвідувати туристичні, історичні пам’ятки Франції.  Сергій Гамалій побажав їм гарного відпочинку та цікавої подорожі і дав настанови:

Пам’ятайте, ви – українці, ви представлятимете нашу державу за кордоном, тож продемонструйте для наших побратимів, що Україна – країна талановитої, обдарованої молоді”.

(Фото пресслужби Хмельницької ОВА)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм