У роботі обладнання лікарень Хмельниччини виявлено недоліки

Здоров‘я

Упродовж цього тижня комісійна група за вказівкою Міністерства охорони здоров’я провела в медзакладах Хмельниччини перевірку обладнання для забезпечення безперебійного електропостачання. В результаті – виявлено ряд порушень.

Перевірки лікарень МОЗ розпочало по всій країні у зв’язку зі смертельними випадками через перебої з кисневим постачанням на Львівщині.

«В Хмельницькій області працювала група з перевірки роботи альтернативних джерел електропостачання. У всіх медзакладах маємо альтернативні лінії, тобто якщо виходить якась одна із ладу, підключається інша. А у випадку, якщо жодна з альтернативних ліній не працює, то в лікарнях є генератори. Саме роботу цих генераторів і перевірила комісійна група», – сказав під час брифінгу перший заступник голови Хмельницькоі ОДА Роман Примуш.

Він зазначив, що в процесі перевірки виявлено певні недоліки в окремих медзакладах.

«Є такі недоліки у лікарнях Волочиського, Вінковецького, Славутського та Теофіпольського районів.  Там або не в автоматичному режимі підключається генератор, або не налагоджена співпраця відповідальних осіб, які повинні оперативно це здійснювати», – додав посадовець.

За його словами, на усунення порушень дали певний час і на черговому засіданні обласної комісіі з питань ТЕБ і НС мають проаналізувати стан виконання цих вимог.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм