У Славуті виявлено небезпечне зберігання пестицидів

Екологія

У місті Славута в непристосованому для зберігання приміщенні виявлено непридатні до використання хімічні засоби захисту рослин.

Понад 45 тонн перезатарених пестицидів неналежно зберігають у складі, розташованому на території ліквідованого підприємства ЗАТ  Завод «Лотос».

Цей факт встановили інспектори Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області 3 листопада під час проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами на території  Славутської міської ради.

«Обстеженням приміщення складу виявлено неналежне здійснення контролю за раціональним використанням та безпечним поводженням з відходами. А саме: частково відсутня покрівля та вхідні двері, що призводить до потрапляння атмосферних опадів та відкриває вільний доступ до хімічних засобів захисту рослин», – зазначили в ДЕІ.

За результатами перевірки посадову особу міськради притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 82 КУпАП у вигляді накладення штрафу (від 580 до 1700 гривень – ред.). Також внесено обов’язковий до виконання припис.

(Фото ДЕІ в Хмельницькій області)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм