У Старокостянтинові оштрафували водійку, яка під метадоном керувала автівкою

Суспільство

Наприкінці травня серед дня у місті Старокостянтинів жінка керувала автомобілем “ВАЗ-21121” в стані метадонового сп’яніння. Огляд проводив лікар-нарколог місцевої лікарні. Районний суд визнав водійку винною за частиною 1 статті 130 КУпАП, наклавши на неї 17 000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік. Але правопорушниця не погодилась із таким рішенням і подала апеляційну скаргу.

За її словами, як зазначають в Хмельницькому апеляційному суді, вона не керувала транспортним засобом, а лише виїжджала зі штрафмайданчика. Наявність же в організмі метадону пояснює тим, що перебуває на замісній підтримувальній терапії, де отримує цей препарат.

Апеляційний суд відхилив усі її доводи, залишивши постанову суду першої інстанції без змін. Зауважив, що метадон відноситься до наркотичного засобу, обіг якого обмежено, і перебуваючи під його дією, навіть на момент замісної терапії, апелянтка порушила вимоги п. 2.9 а Правил дорожнього руху, оскільки не мала права керувати транспортним засобом, незалежно від того, рухається він своїм ходом чи за допомогою буксирування.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм