Учням на Кам`янеччині видадуть шкільну форму (ФОТО)

Освіта

Хлопчики і дівчатка, які проживають у Кам`янець-Подільському районі та належать до пільгової категорії, отримають на початок нового навчального року  нову шкільну форму. 

За словами голови районної ради Михайла Сімашкевича, йдеться про учнів віком від 8 до 12 років. Видаватимуть форму 1 вересня з 13 до 14 години в приміщенні районної ради на площі Вірменський ринок, 6. Отримають безкоштовно набори одягу діти військовослужбовців, з багатодітних родин та таких, які опинилися в скрутному матеріальному становищі.

Така благородна ініціатива, як розповіли виданню ХМ-ІНСАЙД, належить працівникам районної ради за підтримки волонтерів. Там вирішили подбати, насамперед, про діток, батьки яких воюють за незалежність України чи загинули у боротьбі з російськими загарбниками.

У Кам`янці-Подільському є швейне підприємство, яке від початку повномасштабної війни виготовляє для наших захисників ватники, нашоломники, балаклави та інші необхідні речі. От ми спільно з волонтерами й звернулися до цього підприємства, аби для дітей відшили шкільну форму. Кожен допомагав по можливості: хтось діставав підходящу тканину, хтось матеріально”, – розповіли в райраді.

Таку форму для дітей видадуть безкоштовно (фото зі сторінки Михайла Сімашкевича)

Усього завтра планують роздати понад 60 наборів. Пошиті вони з якісної тканини, оздоблені українськими орнаментами. Ініціатори акції  розуміють, що для всіх бажаючих може не вистачити, тож обіцяють взяти контакти батьків і відшити додаткову партію. Що ж до вікової категорії, то кажуть: обирали 8-12 років саме з тих міркувань, що цей вік характеризується найбільшою потребою.

Навіть якщо ці діти, які отримають форму, навчатимуться дистанційно, все одно ми хотіли, щоби вони відчули себе учнями в цих складних воєнних умовах”, – наголосили в райраді.

Там додали, що для отримання шкільного одягу потрібно мати при собі всі відповідні документи. Акція не стосується внутрішньо переміщених осіб.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм