Воїни без зброї: рятувальники Хмельниччини відзначили професійне свято (ФОТО, ВІДЕО)

Суспільство

Напередодні Дня рятівника, який щорічно припадає на 17 вересня, надзвичайники Хмельниччини відзначили кращих у професійній справі. Заходи відбулися урочисто, але без святкувань.

Цей день рятувальники області присвятили своїм загиблим та пораненим колегам. За словами начальника ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Едуарда Братко, під час виконання службових обов’язків загинули 43 рятувальники, десятки були травмовані. 

Сьогодні рятувальники – воїни без зброї, у спецодязі під бронежилетом, гідно виконують професійні обов’язки під звуки повітряної тривоги, удень та вночі ліквідовують наслідки надзвичайних ситуацій, спричинених ворожою агресією. З першого дня деокупації української території на Київщині та Чернігівщині працюють розрахунки рятувальників-саперів з Хмельницької області.

Спецтехніка ДСНС була залучена до облаштування оборонних рубежів ЗСУ. З початку великої війни рятувальники Хмельниччини у тісному тандемі з лікарями та волонтерами на залізничному вокзалі зустрічають евакуаційні потяги з вимушеними переселенцями. Надають їм психологічну допомогу, зокрема одиноким людям та з особливими потребами із геріатричних пансіонатів.

Крім того, вогнеборці щоденно виконують свої прямі обов’язки. Так, цьогоріч на території Хмельницької області ліквідовано понад 1 400 пожеж, виявлено і знешкоджено більше 9 000 вибухонебезпечних предметів.

На знак подяки за професіоналізм підрозділам ДСНС керівництво області та міста подарувало спецобладнання, яке стане у нагоді при подальшій роботі: бензорізи, рації, пневмокаркасний наметний модуль, потужний гідромолот для розбору завалів та рятувальних робіт, 2 сучасних металошукачі для пошуку вибухонебезпечних предметів, рятувальний човен з двигуном та причепом для транспортування та GPS ехолотом.

Відзначили грамотами та відомчими нагородами гідних. Також від влади рятувальники отримали цінні подарунки та грошові сертифікати, а від представників духовенства — оберіг.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм