Засуджено чоловіка, який «замінував» вокзал у Хмельницькому

Кримінал

Хмельницький міськрайонний суд визнав 30-річного мешканця Дунаєвеччини винним у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху на території хмельницького залізничного вокзалу.  Йому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.

Про це йдеться у вироку суду від 5 липня.

За матеріалами справи, обвинувачений вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки у 2014 та 2015 роках, але був звільнених від покарання з іспитовим строком та на підставі амністії.

А  17 травня 2021 року близько 19 години 50 хвилин, перебуваючи у кімнаті відпочинку № 6 вокзалу станції Хмельницький, достовірно знаючи про те, що поширена ним інформація є неправдивою, діючи умисно, здійснив телефонний дзвінок на лінію «103», де анонімно повідомив оператора КНП «Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» завідомо неправдиву інформацію про мінування приміщення вокзалу та підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.

«Своїми протиправними діями обвинувачений призвів до безпідставного відволікання сил та засобів спеціальних служб та припиненню роботи вокзалу станції Хмельницький», – зазначено у вироку.

Як повідомляв «ХМ-ІНСАЙД», після затримання «мінера» правоохоронцями він пояснив, що декілька днів проживав у готелі на території залізничного вокзалу. І після конфлікту з дружиною випив алкоголю та вирішив повідомити про замінування.

Призначаючи покарання, суд затвердив укладену між прокурором та обвинуваченим угоду про визнання винуватості за ч.1 ст.269 КК України. А також врахував щире каяття чоловіка, активне сприяння розкриттю злочину, утримання трьох неповнолітніх дітей.

До вступу вироку в законну силу засуджений перебуватиме під домашнім арештом.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм