До Хмельницького евакуйовано мешканців Київщини, які 16 днів пробули в підвалах

Суспільство

Сьогодні, 13 березня, вночі вдалося евакуювати трьома автобусами мешканців Київської області. Тих людей, які 16 днів пробули в підвалах, прожили там, ховаючись від ворожих обстрілів.

Як інформують в пресслужбі Хмельницької міськради, евакуйовано 150 людей, які залишилися без будь-яких засобів зв’язку зі своїми близькими та рідними. Вони втратили практично все. Їхні селища та невеличкі містечка під Києвом зруйновані, будинки розбомблені.

«Зараз переселенці забезпечені місцем проживання та їжею. Надалі їм буде надана уся потрібна допомога. Частина людей вже оселилась у друзів, родичів та знайомих, інші знайшли прихисток у наших пунктах прийому біженців. Тут вони можуть залишатись стільки, скільки їм буде потрібно», – наголошують в міськраді.

Загалом переселенців розміщують в різних закладах:  садочках, школах, спорткомплексах, приватних навчальних закладах. Хмельничани масово відгукуються та стають волонтерами.

Наразі орієнтовно до 20 тисяч людей вимушених переселенців залишилось в Хмельницькому, транзитом в місті побувало близько 90 тисяч осіб.

Нагадаємо, у Шепетівці для переселенців «розконсервували» гуртожиток. 

(Скріншоти з відео Хмельницької міськради) 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм