“Допомагав” позачергово реєструвати авто: правоохоронці затримали хмельничанина (ФОТО)

Кримінал

Хмельницькі правоохоронці викрили “ділка”, який “вирішував питання” про позачергову реєстрацію авто. Затримали його “на гарячому” під час одержання плати за свої послуги від потенційного клієнта.

За інформацією Хмельницької обласної прокуратури, чоловік “допомагав” людям, які марно намагалися стати в електронну чергу на сайті Регіонального сервісного центру МВС в Хмельницькій області, аби зареєструвати авто або не хотіли довго чекати.

За окрему плату він запевняв, що допоможе зареєструвати автомобіль в той же день. Але за вплив на посадових осіб сервісного центру щодо прийняття рішення про позачергову реєстрацію транспортного засобу та видачу відповідних документів він просив 5 500 гривень”, – зазначили в прокуратурі.

Зловмисника затримано. Йому вже повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на посадових осіб, уповноважених на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

В прокуратурі додали, що наразі триває збір та фіксація доказів. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється  слідчим обласного управлінням поліції за сприяння керівництва сервісного центру.

А тільки нещодавно в інтерв’ю для ХМ-ІНСАЙД керівник Регіонального сервісного центру МВС в Хмельницькій області Володимир Степанов наголошував: “… якщо хтось пропонує вам “вирішити” якесь питання за гроші, це — шахраї, і про таких одразу слід повідомляти правоохоронні органи”.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм