Громади Хмельниччини отримали нові шкільні автобуси за майже 2 млн грн

Освіта

У Хмельницькій області триває оновлення парку шкільних автобусів, які  підвозять учнів та педагогів до навчальних закладів. Відтак, учора, на День знань, новенькі транспортні засоби отримали декілька громад краю.

Зокрема, урочисто презентували  автобуси в Старосинявському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія», Грицівському ліцеї, Красилівському НВК (школа №5). Також під час відкриття Залузького ліцею на Білогірщині колектив закладу отримав аж два таких автобуси.

Як зазначають в ОДА, шкільні автобуси, виробництва ТОВ «Авто-Бас» Черкаського автозаводу, придбано через систему публічних електронних закупівель «ProZorro» за обласною програмою «Шкільний автобус» та на умовах співфінансування за кошти освітньої субвенції й місцевого бюджету.

Вартість одного становить понад 1,9 мільйона гривень: зних них 1,3 мільйона  – кошти освітньої субвенції, та майже 0,6 мільйона – співфінансування громади.

За інформацією ОДА, наразі парк шкільних автобусів в регіоні налічує 442 одиниці, з яких 403 задіяно у підвезенні, при цьому 51 автобус має термін експлуатації понад 15 років.

«Цьогоріч планується придбати 14 шкільних автобусів. У серпні проведено аукціон, визначено переможця тендерних торгів та очікується постачання 8 автобусів першої черги», – йдеться в інформації.

Нагадаємо, Хмельницька обласна влада закупила 14 шкільних автобусів за майже 26 мільйонів гривень. За залишкові 7,6 мільйона гривень шкільні автобуси закуплять  для чотирьох громад Хмельниччини.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм