Хмельниччина два місяці очікує 53 млн грн субвенцій на «Нову українську школу»

Освіта

Хмельницька область два місяці очікує державні субвенції, виділені урядом за програмою «Нова українська школа». Проблема в тому, що Міністерство фінансів України все ще не надіслало Держказначейству бюджетний розпис цих коштів. А без цього розпису казначейство не може перерахувати гроші обласним бюджетам.

Про це повідомила Державна казначейська служба у відповідь на запит проєкту «Нова українська школа».

Кабмін ще 17 травня розподілив понад 1,4 мільярда гривень субвенції місцевим бюджетам «Нова українська школа». Із цієї суми майже 53 мільйони гривень передбачено на Хмельницьку область.

Зокрема, за 38 209 100 гривень видатків мають закупити:

  • засоби навчання та комп’ютерне обладнання, меблі (для 1-х класів НУШ), для навчальних кабінетів початкової школи (або структурних підрозділів закладів освіти, що забезпечують здобуття початкової освіти) – на суму 37 123 800 гривень;
  • комп’ютерне та мультимедійне обладнання, пристосування для навчальних кабінетів, засобів навчання, зокрема навчально-методичну та навчальну літературу, зошити з друкованою основою, їхні електронні версії й з аудіосупроводом для пілотних шкіл  – на суму 1 085 300 гривень.

Шкіл, які пілотуватимуть новий стандарт базової освіти на Хмельниччині, визначено п’ять:
– Хмельницька гімназія № 1 імені Володимира Красицького,
– Гімназія № 2 міста Хмельницький,
– Кам’янець-Подільський навчально-виховний комплекс № 3 у складі ЗОШ І-ІІІ ступенів та ліцею,
– Славутський навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа I- III ступенів – ліцей «Успіх»,
– Старокостянтинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1.

Крім того, за 980 300 гривень субвенцій повинні провести супервізію та за 3 592 900 гривень – підвищення кваліфікації педагогічних працівників (вчителів майбутніх 1-х класів, вчителів пілотних шкіл, асистентів учителів).

Також 1 124 100 гривень виділено на послуги з підвищення кваліфікації вчителів 5-11 (12) класів, замовниками яких є заклади загальної середньої освіти Хмельницької області.

Наразі «Нова українська школа» надіслала запит до Міністерства фінансів із питанням про те, коли вони планують надати держказначейству бюджетний розпис. Відповіді поки не отримала.

Як повідомляв «ХМ-ІНСАЙД», педагогам Хмельниччини для дистанційного навчання закуплять ноутбуки на 32 мільйони гривень. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм