На Хмельниччині вакциновано 6536 осіб, двоє з них – удруге

Здоров‘я

За минулу добу в Хмельницькій області від COVID-19 вакциновано першою дозою 420 осіб. А всього з початку вакцинальної кампанії першою дозою щеплено 6 536 осіб.

За даними Міністерства охорони здоров’я, в Україні вакциновано першою дозою 248 734 громадян. По два щеплення отримали 2 людини, і обидві – медики з Хмельниччини.

В області вакцинацію здійснюють 13 мобільних бригад та 56 пунктів щеплень. Бажаючі записатися на залишки вакцини мають заповнити листа очікування https://id.diia.gov.ua/

За інформацією телеграм-каналу Хмельницького обласного центру громадського здоров’я, на сьогодні жодна вакцина не пройшла всіх етапів клінічних випробувань. У зв’язку з пандемією, є вакцини, схвалені ВООЗ для екстреного застосування. На сьогодні в Україні наявна вакцина від Оксфордського університету – AstraZeneca,  призначена для захисту від COVID-19 Ковішелд (Covishield).

Нагадаємо, Хмельниччина одержала 18300 доз вакцини AstraZeneca (Covishield) 25 лютого, які планують використати для щеплення 9150 осіб.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм